top of page

Împăcarea cu Mama

De la certuri și frustrare la înțelegere și comunicare autentică, în relația ta cu mama.

2024-05-08_13h30_45.png

Te-ai simțit vinovată față de mama ta,
că vrei să-ți trăiești viața ta
și nu îi ești suficient de mult alături?

Ai obosit să te tot enervezi și să lași de la tine, pentru a fi pace în familie, în timp ce simți cum inima ta se rupe în două: între a-i face pe plac mamei tale și între a-ți urma propriile vise?

Cum ar fi să poți avea grijă de visele tale, fără să-ți neglijezi mama?

Acest curs pentru tine dacă...

  • Te-ai săturat să te tot cerți cu mama ta, deși amândouă parcă v-ați dori să fie o cale de a vă înțelege bine. 

  • Vrei să ai o relație armonioasă cu mama ta, fără a fi nevoie să pleci departe sau să te simți vinovată și rușinată pentru alegerile pe care le faci

  • Ai vrea să "tai cordonul ombilical nesănătos" dintre tine și mama ta, dar nu știi cum să faci asta fără să o rănești sau să creadă că o părăsești.

  • Îți pasă de mama ta și vrei să-i arăti asta, în același timp dându-ți voie să îți trăiești propria ta viață

Există speranță!

Chiar dacă ți se pare că doar tu ai aceste dureri și îți e rușine să vorbești despre ele, ca să nu te simți nerecunoscătoare și egoistă - să știi că sunt mii de alte femei în aceeasi situație ca tine.

Știu și eu cât de dificil și frustrant este. Știu și eu cât de neputincioasă m-am simțit când voiam să schimb ceva și să nu îți ieșea și tot la supărări mă întorceam. Însă se poate - dacă eu am putut, poți și tu!

Cu exemple, un pic de teorie, exerciții practice, poți să găsești modul cel mai potrivit ție prin care să ai grijă de tine (și de visele tale), fiindu-i în același alături mamei tale.

1.png

Înțelege Dinamica dintre Voi

Vei înțelege ce să în calea ta spre conexiunea autentică cu mama ta și în loc să te învinovățești inutil, te vei încuraja tu pe tine.

4.png

Ascultă

Empatic

Vei învăța să ieși din rolul de Salvator și să devii un Observator al Vieții, care o admiră și se bucură de ea, cu empatie și auto-empatie

2.png

Ia-ți Puterea Înapoi cu Compasiune 

Vei înțelege mesajul emoțiilor și reacțiilor tale și în loc să le respingi, le vei accepta, transformându-le în ceva util.

5.png

Înțelege-ți

Furia

Vei descoperi care e rolul furiei și ce poți face în privința acesteia, ca să nu mai ajungi să răbufnești când îți e lumea mai dragă

3.png

Transformă

Criticile

Vei reuși să transformi criticile în mesageri ai nevoilor tale neîmplinite și  vei găsi alternative pentru a avea grijă de ele 

6.png

Le poți Avea

pe Ambele

Vei descoperi soluții concrete prin care să ai grijă și de tine și să rămâi conectată la mama ta, cu iubire și bucurie

Nu e doar un curs, e o experiență

  • Ne vom vedea online, pe Zoom, timp de 6 săptămâni

  • Vom avea și teorie, dar și multă practică în timpul întâlnirilor, pe care apoi le poți încerca și în relația cu mama ta.

  • Vei avea un grup de WhatsApp, unde poți împărtăși din reușitele tale sau din provocările tale și te voi susține pe durata întregului program (și după finalizarea acestuia)

Garanția satisfacției 100%

Dacă acest program nu produce nici o schimbare benefică în viața ta, în primele 21 de zile, tot ce trebuie să faci este să îmi spui și îți returnez întreaga sumă achitată.

garantie.png

Si eu am fost în papucii tăi

Sunt Nadia Comanici - Trainer, Coach, Facilitator de Comunicare NonViolentă, însă mai înainte de toate... sunt fiică.

Mama mea mi-a fost alături când am fost mică, însă o dată cu trecerea timpului, ceva între noi s-a rupt... ne-am îndepărtat, deși stăteam sub același acoperiș. Am continuat să ne certăm și după ce am plecat la casa mea (nu departe, pentru că mă simțeam datoare să am grijă de ea și să nu îi las la greu, la bătrânețe). Tata era cel care mai făcea pace între noi, însă o dată cu pierderea lui, s-a dus și liantul dintre noi.

 

Ne certam des - aproape de fiecare dată când mergeam la ea plecam nervoasă și ajungeam să ma port cu ea în moduri în care nu mi-aș fi dorit să mă port. Mai lăsam de la mine, sperând că va fi ok, însă se aduna furia și răbufneam. Deși, culmea, fiecare voia în felul său să fie bine, însă "ne apăsam butoanele" reciproc.

ța pe care o vrei pentru tine.

Nadia 1.jpg

Și deși am citit multe cărți, am mers la cursuri de dezvoltare personală și am făcut terapie, tot acolo mă întorceam: mă enervam și ajungeam să mă cert cu ea. Efectiv nu îmi mai venea să mă duc la ea, pentru că mă săturasem să mă cert și să simt că nu mă aude. 

 

Până într-o zi, când am avut o mare revelație: oricât aș fi vrut să obțin de la mama atenție, validare și iubire - realitatea era că eu nu mă ascultam pe mine. Eu nu îmi ofeream mie validare și iubire. Și tot eu eram cea care nu o asculta nici pe ea, ci o judecam și îi puneam etichete precum "egoistă".

 

De acolo a început călătoria mea, spre a-mi descoperi nevoile proprii, ce vor să îmi transmită emoțiile mele (inclusiv furia) si cum pot comunica cu blândețe cu mine și cu mama mea.

 

Acum, pot zice cu mâna pe inimă că mi-e drag să merg la mama (abia ce am fost de Paște și am mâncat împreună - pentru că mama gătește extraordianar). Mi-e drag să văd că îmi trimite dimineața un "bună dimineața" pe WhatsApp și îi răspund cu drag (căci în trecut mă supăram si o certam pentru asta).

Și mi-aș dori să pot împărtăși si cu tine cum am ajuns eu în acest punct - pentru că eu chiar cred că meriți o relație faină cu mama ta. Așa cum și ea merită să se bucure de tine, fiica ei, și de viața pe care o vrei pentru tine.

bottom of page