top of page

Grupă de Studiu 
de Comunicare Non-Violentă

Cum să treci de la teorie la practică în privința emoțiilor și nevoilor tale,

comunicând cu compasiune și empatie (atât cu tine, cât și cu cei din jur),

astfel încât să te prioritizezi (și pe tine) și să ai grijă (și de tine)

CNV - pasi.png
Grupă nouă din 27 martie 2024
Înscrieri până pe 25 martie, ora 23:59

Cum ar fi dacă...

 • În loc să îți ignori emoțiile și nevoile, ai putea să le identifici ușor și să ai oricând mai multe variante de a ți le îndeplini?

 • În loc să te frustrezi că nu te simți auzită, văzută sau înțeleasă de alții, ai știi cum să îți oferi tu ție atenția de care ai nevoie, pentru a fi oricând cu "rezervoarele" nevoilor tale pline?

 • În loc să rămâi pe ultimul loc când vine vorba de prioritățile din viața ta, ai putea să devii la fel de importantă ca și cei din jur și să poți avea grijă de tine și de nevoile tale, ca apoi, să poți oferi și celorlalți atenția ta.

Cearta.png

La ce folosește Comunicarea Non-Violentă?

 1. Te ajută să te conectezi la tine în mod autentic și cu compasiune la tine - devenind conștientă de emoțiile și nevoile tale și hrănindu-le cu atenția ta și găsind alternative pentru a avea grijă de nevoile tale neîmplinite.

 2. Te ajută să te conectezi la tine în mod autentic și cu compasiune la ceilalți - îți dai seama că toti avem nevoi, și tu și ceilalți și îți schimbi ochelarii de la "de ce se poartă așa cu mine?" la "și ceilalți au nevoile lor neîmplinite"

 3. Te ajută să găsești variante multiple de a-ți împlini nevoile, într-un mod sănătos și echilibrat -  oricare ar fi nevoile tale, există o infinitate de moduri în care le poți împlini (atât de la cei din jur, dar mai ales de la tine)

 4. Te ajută să te prioritizezi și pe tine, rămânând în același timp conectată la tine, dar și la ceilalți - întrucât toți avem nevoi care ne spun despre ce e viu în noi (ce ne dorim și ce nu ne dorim), îți dai seama că onorând nevoile, de fapt onorezi viața. Și fiecare om (inclusiv tu) ai dreptul la o viață împlinitoare.

 5. Aduci compasiune în dialogul tău interior - descoperi cum să îți oferi tu ție însăți auto-empatie și să îți vorbești cu drag și compasiune, astfel încât să transformi criticul interior în mesagerul nevoilor tale și să faci ceva în privința acestora.

 6. Te ajută să îți comunici clar și empatic emoțiile, nevoile și dorințele tale - astfel încât să nu mai simți că nu te poți exprima suficient de bine. Evident, și ceilalți au dreptul să aleagă dacă vor sau nu să îți îndeplinească cerința (și e perfect normal să aibă acest drept, așa cum e perfect normal ca și tu să il ai). Însă oricum ar fi, tu poți asculta activ nevoile fiecăruia și negocia pentru a găsi o soluție din care să câștige ambele părți. 

Teoria ca teoria, dar practica?

Probabil că ai mai citit și tu tot felul de cărți sau urmărești podcasturi-uri de dezvoltare personală​ și simți că totuși schimbările nu se întâmplă în viața ta, ci rămâi mai mult la nivel de informații.

Si e perfect normal să fie așa - doar informația nu e suficientă pentru a produce schimbări. Ai nevoie să practici, să îți dai voie să încerci strategii noi, să îți dai voie să greșești și să înveți din greșeli, să exersezi până când aceste informații foarte utile devin obiceiuri.

 • Cam așa cum ai învățat să mergi - de câte ori nu ai căzut și te-ai ridicat până ai reușit să mergi? Și doar nu ți-a zis nimeni "nu e mersul pentru tine, ai încercat deja de 3 ori și nu a ieșit", nu? Dimpotrivă, ai fost încurajată și susținută să încerci până când îți iese

 • Sau așa cum a fost când ai învățat să scrii - cum ar fi fost dacă cineva doar îți explica teoretic cum să scrii și se aștepta să poți scrie o compunere de prima dată când puneai mâna pe stilou? Cam nerealist, nu?

 

Practica e absolut necesară pentru a crea obiceiuri, care în timp devin absolut firești și le facem fără vreun efort conștient.

Și unde poți practica cel mai bine decât într-un grup care are aceleași provocări și dorințe ca tine? Unde altundeva poți să ai cu cine să împărtășești din provocările tale și să te simți auzită, văzută și susținută de "tribul tău", astfel încât să îți găsești propriile răspunsuri de care ai nevoie?

Tribul tău: Grupa de Studiu CNV

reading club.png
 • Ne întâlnim pe Zoom, o dată pe săptămână, miercurea, de la 18:30 la 21:00pe parcursul a 4 luni.

 • În timpul întâlnirii online, aprofundăm împreună acel capitol, prin dezbateri și exerciții, sub ghidajul meu, (Nadia Comanici, Facilitator CNV), astfel încât să treci de la teorie la practică si Comunicarea NonViolentă să devină firească și aplicabilă în viața ta.

Ce primești

 • Un "trib" online, în care ne permitem să fim noi - sinceri, empatici și vulnerabili, respectându-ne limitele și confidențialitatea pentru a experimenta instrumentele CNV, împreună.

 • 14 întâlniri pe Zoom, care însumează peste 40 de ore de studiu despre CNV 

 • Un Caiet de Lucru printabil, cu activități practice și teme de gândire pentru fiecare săptămână.

 • Un Grup de WhatsApp de suport pe parcursul programului, în caz că ai întrebări în orice altă zi decât miercurea, când ne vedem online.

Grupă nouă din 27 martie
Înscrieri până pe 25 martie, ora 23:59

Structura, pe săptămâni 

01

Introducere în Comunicarea Non-Violentă (CNV)

27 martie 2024

02

Capitolul I: "Dăruirea din inimă"

10 aprilie 2024 (2 săptămâni)

03

Capitolul II: "Comunicarea ce blochează compasiunea"

17 aprilie 2024

04

Capitolul III: "Să observăm fără să judecăm"

24 aprilie 2024

05

Capitolul IV: "Identificarea și exprimarea sentimentelor"

8 mai 2024 (2 săptămâni - Paște)

06

Capitolul V: "Asumarea responsabilității sentimentelor noastre"

15 mai 2024

07

Capitolul VI: "Cerem ceea ce ne-ar putea îmbogăți viața"

29 mai 2024 (2 săptămâni)

08

Capitolul VII: "Ascultarea empatică"

5 iunie 2024

09

Capitolul VIII: "Puterea empatiei"

12 iunie 2024

10

Capitolul IX: "Conectarea plină de compasiune cu sine"

19 iunie 2024

11

Capitolul X: "Exprimarea deplină a furiei"

26 iunie 2024

12

Capitolul XI: "Folosirea forței în scopul de a proteja"

3 iulie 2024

13

Capitolul XII: "Echilibrarea noastră și consilierea celorlalți"

10 iulie 2024

14

Capitolul XIII: "Exprimarea aprecierii în CNV"

17 iulie 2024

Cine te va ghida?

Nadia Comanici

Facilitator CNV, Trainer, NLP Master & PQ Coach

Am o experiență de 10 ani ca trainer, însumând peste 300 de ore de cursuri și workshopuri susținute, atât fizic, cât și online.

Sunt pasionată de mintea umană, modul în care gândim și cum comunicăm, având 5 ani de experiență în lumea NLP-ului, ca Practitioner, Master și recent NLP Trainer.

În cadrul Programului de Gimnastică Mentală am descoperit că deși toți oamenii au Sabotori și Judecători interiori, nu știm să ne identificăm emotiile și nevoile și ce să facem cu ele pentru a avea o viață mai împlinitoare și relații mai armonioase.

Așa am ajuns să studiez Comunicarea Non-Violentă, care m-a ajutat pe mine în primul rând să îmi dezvolt auto-empatia și apoi să sustin persoanele care lucrau cu mine, să se cunoască mai bine și să comunice mai asertiv pentru a crea o punte între suflete.

Nadia 1.jpg
bottom of page